Logos Trainingen is in 2017 opgericht door Renée Kwakkel en biedt indirecte logopedische therapie middels Het Hanen® Ouderprogramma 'Praten doe je met zijn tweeën'. Dit programma biedt ouders van kinderen met problemen in de taal- en communicatieve ontwikkeling krachtige handvatten om het kind in de context van het contact te stimuleren.

Even voorstellen...

Mijn naam is Renée Kwakkel. Met mijn man en twee zoontjes woon ik op IJburg – Amsterdam. Ik studeerde in 2000 af als logopedist en heb sindsdien zowel in binnen- als buitenland intensief gewerkt met kinderen met communicatieve ontwikkelingsproblemen, alsook met hun ouders en begeleiders.

Naast het directe logopedische werk met cliënten heb ik van meet af aan veel affiniteit gehad met indirecte therapie en scholing van de omgeving van de kinderen.

Ik heb in mijn werk ondervonden hoe krachtig het is om te werken in de relatie tussen ouder en kind. Het sluit aan bij onderzoek waarbij de ouder-kind band naar voren komt als meest natuurlijke ingang om de communicatie en taalvaardigheid van het kind naar een hoger plan te tillen.

Naast mijn logopedische werk ben ik in opleiding tot Infant Mental Health Specialist, wat de verdieping geeft die me in staat stelt om breder te kijken naar de vitale band tussen ouder en kind. Ik kijk er naar uit om u te ontmoeten!

WhatsApp Image 2019-10-11 at 18.02.18

Samenwerkingspartners

Binnen Logos Trainingen werk ik o.a. samen met:

sophia-kindertaalcoach

Sophia Wilkens-Faber

Sophia is een Hanen-gecertificeerd logopedist die haar eigen Hanen Praktijk ‘KinderTaalCoach’ in het Gooi is gestart. Ze neemt daarnaast een deel van de Hanen Ouderprogramma’s bij Logos Trainingen voor haar rekening.

IMG_5711

Annelies Hes

Annelies Hes is eveneens een Hanen-gecertificeerd logopedist die veelal Engelstalige Hanen Ouderprogramma’s verzorgt in het kader van een samenwerking tussen Logos Trainingen en Kinderlogopedie Amsterdam.

barbara-van-seventer2

Barbara van Seventer

Barbara is een Hanen-gecertificeerd logopedist die haar eigen Hanen Praktijk ‘LogosPLus’ in de Bollenstreek is gestart. Ze neemt daarnaast een deel van de Hanen Ouderprogramma’s bij Logos Trainingen voor haar rekening.

Marjolein-Masaki

Marjolein Masaki

Marjolein is een Hanen-gecertificeerd logopedist die haar eigen Hanen Praktijk ‘Pamoja’ is gestart in de omgeving Haarlem. Ze neemt daarnaast een deel van de Hanen Ouderprogramma’s bij Logos Trainingen voor haar rekening.

ina-van-dijk

Ina van Dijk

Ina is een Hanen-gecertificeerd logopedist, gespecialiseerd in kinderen met moeilijkheden in de sociale interactie. Zij heeft haar eigen Hanen Praktijk ‘Praktijk van Dijk’. Er is een nauwe samenwerking met Ina en zij neemt een deel van de Hanen Ouderprogramma's More Than Words / Meer Dan Woorden bij Logos Trainingen voor haar rekening.

jente-timmer

Jente Timmer

Jente is een Hanen-gecertificeerd logopedist die haar eigen Hanen Praktijk ‘Meertaal Praktijk’ is gestart in de omgeving Hilversum. Ze neemt daarnaast een deel van de Hanen Ouderprogramma’s bij Logos Trainingen voor haar rekening.

kinderlogopedie-amsterdam

Kinderlogopedie Amsterdam

Er bestaat een nauwe samenwerking tussen Logos Trainingen en Kinderlogopedie Amsterdam, waar o.a. cursusavonden ‘gebarentaal voor ouders’ worden georganiseerd door Wopke van Akkeren. Voor meer informatie over Kinderlogopedie Amsterdam en Wopke van Akkeren kijk hier.

Logos Trainingen is aangesloten bij