Over Logos Trainingen

Logos Trainingen is in 2017 opgericht door Renée Kwakkel en biedt indirecte logopedische therapie middels Het Hanen® Ouderprogramma ‘Praten doe je met zijn tweeën’. Dit programma biedt ouders van kinderen met problemen in de taal- en communicatieve ontwikkeling krachtige handvatten om het kind in de context van het contact te stimuleren.

Even voorstellen...

Mijn naam is Renée Kwakkel en ik woon op IJburg met mijn man en twee zoontjes. In 2000 ben ik afgestudeerd als logopedist en heb sindsdien in zowel binnen- als buitenland intensief gewerkt met kinderen met communicatieve ontwikkelingsproblemen, en met hun ouders en begeleiders. Een relationele en systemische benadering staat hierbij altijd centraal. Ik heb in mijn werk namelijk ondervonden hoe krachtig het is om te werken in de relatie tussen ouder en kind. Naast het directe logopedische werk met cliënten heb ik van meet af aan veel affiniteit gehad met indirecte therapie en scholing van de omgeving van de kinderen. Graag onderzoek ik samen met de ouder wat hij/zij en het kindje kunnen gebruiken om de ouder-kindrelatie te versterken en word daarbij veelal ervaren als betrokken, sensitief en scherpzinnig.

Ik werk met passie om groei en herstel in het contact tussen ouder en kind te faciliteren, zodat ze plezier in de relatie met elkaar kunnen hervinden.

Naast mijn logopedische werk, werk ik als Infant Mental Health Specialist (IMH) bij een GGZ instelling.

Samenwerkingspartners

Binnen Logos Trainingen werk ik o.a. samen met:

Sophia Wilkens-Faber

Sophia is een Hanen-gecertificeerd logopedist die haar eigen Hanen Praktijk ‘KinderTaalCoach’ in het Gooi is gestart. Ze neemt daarnaast een deel van de Hanen Ouderprogramma’s bij Logos Trainingen voor haar rekening.

Barbara van Seventer

Barbara is een Hanen-gecertificeerd logopedist die haar eigen Hanen Praktijk ‘LogoPLus’ in de Bollenstreek is gestart. Ze neemt daarnaast een deel van de Hanen Ouderprogramma’s bij Logos Trainingen voor haar rekening.

Marjolein Masaki

Marjolein is een Hanen-gecertificeerd logopedist die haar eigen Hanen Praktijk ‘Pamoja Communiceren’ is gestart in de omgeving Haarlem. Ze neemt daarnaast een deel van de Hanen Ouderprogramma’s bij Logos Trainingen voor haar rekening.

Ina van Dijk

Ina is een Hanen-gecertificeerd logopedist, gespecialiseerd in kinderen met moeilijkheden in de sociale interactie. Zij heeft haar eigen Hanen Praktijk ‘Praktijk van Dijk’. Er is een nauwe samenwerking met Ina en zij neemt een deel van de Hanen Ouderprogramma’s More Than Words / Meer Dan Woorden bij Logos Trainingen voor haar rekening.

Jente Timmer
Jente is een Hanen-gecertificeerd logopedist die haar eigen Hanen Praktijk ‘Meertaal Praktijk’ is gestart in de omgeving Hilversum. Ze neemt daarnaast een deel van de Hanen Ouderprogramma’s bij Logos Trainingen voor haar rekening.
Muziek Creatief met Annemarieke Heeren

Er bestaat een nauwe samenwerking tussen Logos Trainingen en Muziek Creatief. Gezamenlijk worden muzikale ouder-kind workshops georganiseerd om op deze manier de interactie en taal te stimuleren. Voor meer informatie kijk hier.

Logopediepraktijk Oost

Er bestaat een nauwe samenwerking tussen Logos Trainingen en Logopediepraktijk Oost, hier vanuit worden o.a. de Speel Leer Groepen (met Bianca Dijkstra en Lotte Stoltenborg) georganiseerd waarbij het Hanen Ouderprogramma een onderdeel is.

Kinderlogopedie Amsterdam

Er bestaat een nauwe samenwerking tussen Logos Trainingen en Kinderlogopedie Amsterdam, waar o.a. cursusavonden ‘gebarentaal voor ouders’ worden georganiseerd door Wopke van Akkeren. Voor meer informatie over Kinderlogopedie Amsterdam en Wopke van Akkeren kijk hier.

Logos Trainingen is aangesloten bij